lauantai 13. syyskuuta 2008

La Cocina - Lounas melkein 20 minuutissa

La Cocina - Glo-hotellin hienompi espanjalainen Kluuvikadulla - aloitti kesän jälkeen uudet aikatakuulounaat. Lounaspaketteja on kolme: 20, 40 ja 60 minuutin lounaat, ja mikäli viimeisen ruokalajin saapumiseen kuluu luvattua aikaa enemmän, syöt seuraavalla kerralla vastaavan lounaan ilmaiseksi. Kun vielä kahden ruokalajin 20 minuutin lounaan hinta on ainoastaan 15 euroa, vaikuttaa malli paperilla erittäin houkuttelevalta. Niinpä kiireinen, mutta hyvää ruokaa arvostava duuniporukkamme suuntasi innolla Cocinaan, kun mainos lounaasta tipahti postiluukusta.

Alkupalaksi saimme mitäänsanomattoman salaatin, pääruoaksi muikkuja. Salaatissa oli pelkkää lehtisalaattia ja häviävän pieni määrä serranoa. Muikut olivat kuitenkin hyviä, joskin epätasaisesti suolattuja. Lounaan saapumisessa meni 23 minuuttia, ravintola piti lupauksensa - ja uusintakäynti oli taattu.

Toisella kerralla pääruoka oli naudan sisäpaistia. Vaikeahkosta ruoka-aineesta ei oltu onnistuttu tekemään mureaa, joten tuntuma oli kumimainen. Emme käyttäneet kuitenkaan kuponkejamme, sillä lounas oli tarjouksessa (kaksi yhden hinnalla) - ja ehdottomasti 7,5 euron arvoista. Alkuruoka oli todennäköisesti jälleen pettymys, koska en pysty muodostamaan siitä minkäänlaista muistikuvaa.

Eilen, pari-kolme viikkoa ensimmäisten käyntien jälkeen, menimme vihdoin käyttämään ilmasruokavoucherimme. Harmillisesti emme katsoneet listaa etukäteen, ja pääruoaksi oli kalmaria sekä vehnää seepiamusteessa. Mustekala on sinänsä hyvää, mutta pääruokamäärinä makuuni liian puuduttavaa. Lisäksi annoksessa tarjottu grillattu mustekala oli hieman viilennyttä - kuten jostain syystä palvelukin. Alkupalasalaatti oli vastaava, kuin ensimmäisellä kerralla.

Miljöönä La Cocina on varsin mukava, palvelu on pääsääntöisesti ystävällistä ja ammattitaitoista, ja ennen ateriaa tarjottava tomaattileipäsetti on pikantti yksityiskohta. Kollegani kehuivat myös paikan illallista, itse en ole tätä testannut.

Kolmen kerran perusteella sanoisin, että La Cocinan aikatakuukonseptille on tilaus ja lounaan perusidea toimii. Edullinen hinta näkyy kuitenkin alkupalojen raaka-ainekuluissa pihistelynä sekä pääruoan vaihtelevana tasona. Lounasannokset ovat myös erittäin pieniä.

Suosittelen ravintolaa varauksella työporukoille, jotka haluavat vaihtelua perinteisempiin pikalounaisiin (salaatti, intialaiset). Muistakaa kuitenkin katsoa menu etukäteen.

Kokemus: 2 / 5 - Säästökuuri näkyy alkuruoissa ja annoskoissa, ruoan laatu vaihtelee
Hinta-laatu: Ok - Parempaa ruokaa omalla rahalla, nopeasti

Ei kommentteja: