sunnuntai 14. syyskuuta 2008

Teatterin Grilli, Café Ursula ja Café Esplanad - Ydinkeskustan salaattibaarit

Kun vierailee ravintoloissa pari kertaa päivässä, personal growth tapahtuu kuin itsestään. Tämän vuoksi vähintään toinen aterioista on hyvä pitää kevyenä - käydä esim. sushilla mainiossa Ichibanissa, tai perinteisemmin nauttia raikkaasta salaatista. Jälkimmäistä varten olen tunnistanut Aleksi-Espa-akselilta kolme hyvää "pick-and-mix" salaattibaaria - Teatterin, Ursulan ja Espan.

Teatterin Grilli - Salaattilegenda, jonka taso horjuu

Aloittaessani nykyisessä työssäni, jo toisena työpäivänä työkaverini veivät minut Teatteriin salaatille. Teatterin salaatti nauttii jonkinlaista kulttimainetta alueen työntekijöiden parissa, sillä jono kiemurtelee usein puolen päivän aikaan pihamaalla asti.

Teatteri on miljööltään ja tiloiltaan suosikkini salaattikolmikosta. Salaattiin saa lounassetelillä kaksi täytettä, joiden valikoima ja laatu on hyvä. Valitettavasti kesän aikana salaattibaarin laatu on romahtanut: käydessäni elokuussa pari kertaa, sain nahistuneita salaatinlehtiä ja täytteiden määrä oli selkeästi aiempaa vähäisempi. Niinpä käyntini ovat nyttemmin suuntautuneet enemmän kilpailijoiden suuntaan.

Kokemus: 2 / 5
Hinta-laatu: Petrattavaa

Café Ursula - Runsaimmat salaatit, psykedeelisin sisustus

Kaivopuistosta tutun Ursulan laajennuttua keskustaan, ydinkaupunki sai mukavan lisän salaattitarjontaansa. Aleksi 13:n viidenteen kerrokseen jemmattu Ursulan salaattibaari on räikeästi sisustettu, mutta näköala ikkunoista naapuritalojen katoille on tyylikäs - on hauska ihmetellä katonrajojen irvikuvapatsaita salaattilautasen takaa.

Ursulan annokset ovat runsaimpia, niihin saa jopa kuusi täytettä n. kympillä. Valitettavasti Ursulan täytteiden laatu on myös heikoin, tosin kovaan nälkään se on silti ainoa tehokas vaihtoehto.

Kokemus: 2 / 5
Hinta-laatu: Ok

Café Esplanad - Laatukahvila salaateissaankin

Toinen Espan salaattipaikka on Café Esplanad. Espan salaatit ovat suhteellisen laadukkaita, ja palvelu on kolmikon ystävällisintä. Täytteitä annokseen saa kaksi, kuten Teatterissa.

Ravintola kärsii lounasaikaan tukkoisuudesta, kun Bistro-puoli on varattu "oikeaa lounasta" nautiskeleville. Café Esplanad onkin riskivalinta, mikäli haluaa syödä salaattinsa paikan päällä. En suosittele myöskään turistikammoisille.

Kokemus: 3 / 5
Hinta-laatu: Ok

Täydellinen salaattibaari?

Helsingistä valitettavasti puuttuu "täydellinen salaattibaari". Se syntyisi yhdistämällä Teatterin tilat, Espan palvelun sekä Ursulan annosten runsauden. Raaka-aineiden laadussa kaikilla kolmikon jäsenillä on vielä petrattavaa, Espalla tosin vähiten.

Kuka täyttäisi tyhjiön - markkina on olemassa?

Ei kommentteja: