Loistavaa burgerikokemusta ei Suomesta saa, vaikka tilanne onkin viimeisten muutaman vuoden aikana parantunut. Tämä on sääli, sillä tilausta luulisi ainakin olevan.
Alla muutamia vinkkejä hyvän hampurilaisen metsästäjille ja tulevaisuuden yrittäjille.
---
Mainioita hampurilaisravintoloita
Stefan's Steakhouse - Paras pihvi, loistava hampurilainen. Erittäin hidas palvelu ja kallis hinta.
Midhill Burger - Erinomainen hampurilaisresepti, mutta lähes aina ylikypsennetty pihvi, vaikka listassakin ylpeillään tämä tarjottavan mediumina. Äärimmäisen hidas palvelu yläkerrassa, alakerta asemabaarimainen. Vain Olvin kolajuomia.
Hard Rock Cafe - Kalliit purilaiset ovat resepteiltään tyydyttäviä ja
erilaisia vaihtoehtoja on riittävästi. Yleensä kokkauksen laatu on
ollut yllättävän tasapainoista.
Kämp Brasserie - Vähän mitäänsanomaton, mutta laadukas purilainen. Tyyris. Kesällä mukava vaihtoehto terassisyömiseen.
Roslund - Ihan jeppiksiä grilliburgereita, mutta paikan
hehkutuksessa on kyllä kova hipsterilisä. Voin syödä, jos olen
suunnalla, mutta ei ole matkan väärti.
Sävel - Perus-burgeri, ei pärjää listan muille ravintoloille, mutta on Hakaniemen paras vaihtoehto (vs. Cafe Talo tai Juttutupa). Vastaa Morrison'sin tai Ilveksen tasoa kantakaupungissa.
Ilves - Mukava pikkubaari "kalja ja purilainen" etkoilun toteuttamiseen Kampissa. Funktionaalinen burgeri, ei jätä erityisiä säväreitä hyvään tai pahaan.
Classic American Diner - Helsingin ulkopuolella olen saanut kelvollisia burgereita esimerkiksi Classic American Dinereista, jotka menevät samalle viivalle Sävelen tai Ilveksen kanssa.
Pettymyksiä
Teatteri - Burgerin välissä oleva katkarapumajoneesi oli kulahtanutta, kun viimeksi kävimme Teatterissa. Tämä on anteeksiantamaton virhe.
Stone's - Täällä olen saanut vain keskinkertaisia ja/tai poltettuja purilaisia. Jos haluaa takuulla läpikypsäksi vedettyä perusburgeria, kulman takaa löytyy hieman parempi Morrison's tai hätätilanteessa jopa Memphis.
Kannas - Ravintola valittiin pari vuotta sitten Nyt-liitteen toimesta kaupungin parhaaksi burgeripaikaksi. Itse en ole koskaan saanut missään niin kamalaa hampurilaista: pihvi oli maustettu maustepippurilla eikä resepti ollut muutenkaan tasapainoinen.
---
Täydellinen hampurilaisravintola yhdistäisi Stefan's
Steakhousen pihvin, keittiötyöskentelyn ja laadukkaat raaka-aineet, Midhillin burgerireseptin sekä teemaan sopivan diner-henkisen miljöön.
Miljöön osalta varottaisiin
kuitenkin luomasta muovista ketjuravintolafiilistä ala S-Ryhmä tai
Classic American Diner. Mallia kivaan sisustukseen voisi käydä katsomassa vaikkapa HeatherMillin baareista (Milli Miglia, Navy Jerry's, Los Cojones, ...).
Keittiöhenkilökunta
koulutettaisiin paistamaan pihvit toivottuun kypsyysasteeseen, tai
vähintäänkin välttämään ylikypsennystä. Palvelussa korostuisi nopeus, annokset olisivat
ruokailijoiden edessä vartissa tilauksesta.
Juomien ja lisukekastikkeiden kanssa ei
yritettäisi kustannusoptimoida, vaan hanasta löytyisi Coca-Colaa ja
pöydistä Heinzin ketsuppia, French's Yellow Mustardia ja Hellmann's majoneesia.
1 kommentti:
Jos joskus satut Malmin aseman lähelle niin tsekkaa Ravintola Suskin burgerit. Olin iloisesti yllättynyt tasosta. Classic American Diner tuli testattua Jyväskylässä ja oli omaan mieleeni hyvinkin kelvollinen.
Lähetä kommentti