Vuoden 2014 kunniaksi päätin kirjoittaa pitkästä aikaa blogipäivityksen. Aiheena tällä kertaa "parhaat illallisravintolat", jaettuna eri kategorioihin.
Suosikkieni lisäksi listasin muutaman erinomaisen, hyväksi testatun vaihtoehdon, joitain ravintoloita joissa toivon vielä vierailevani sekä mainitsin nimeltä pari pettymystä. Pyrin listaamaan ravintolat suosikkijärjestykseeni, joskin niiden pitäisi olla kelpo paikkoja kaikkien.
Olen jättänyt kirjoituksestani tarkoituksella pois lounaspaikat ja
pikaruokahenkisemmät etniset ravintolat sekä hinta-laatusuhteeltaan haastavat turistikeskustan ravintolat, kuten Sasso tai Fishmarket (samalla rahalla saa parempaa muutaman korttelin päästä).
Paras high-end ravintola: Chef & Sommelier
Tässä n. 20 asiakaspaikan eiralaisravintolassa on uniikin kotoinen tunnelma, Sasu Laukkosen ja muun henkilökunnan johdattaessa ruokailijat rennolle makumatkalle luomu- ja lähiruoasta lohdittujen, Michelin-tasoisten annosten kanssa. Loistavaa ruokaa ilman pönötystä, ehdoton suosikkini Helsingissä.
Erinomaisia vaihtoehtoja: Luomo, Olo, Nokka, Postres, Demo, Savoy (paitsi hinta-laatu-suhde)
Pettymys: Ask - ruoka oli erinomaista, mutta palvelu pelasi h-i-t-a-a-s-t-i.
Testaamatta: G.W. Sundman's
Paras bistro/mid-end ravintola: Pastis
Yksinkertainen,
ranskalaisen keittiön klassikkoja tarjonnut lista, asiallinen palvelu
ja kaunis sisustus hurmasivat minut ravintola Pastiksessa viime kesänä.
Erinomaisia vaihtoehtoja: Kolo, Kuurna, Meche, Carelia, Grotesk
Pettymyksiä:
Muru
- ei sinänsä mitään suurempaa vikaa ruoassa, mutta
etukäteishehkutukseen ja vuoden ravintola -valintaan nähden täysin
yliarvostettu. Tarjoilijan tuttavallisuus oli vaivaannuttavaa.
Gastone - vanhan suosikkini taso on laskenut vuosien varrella. Viime käynnilläni ruoka oli ylikypsää ja ravintola on alkanut kaivata vähän uudistusta.
Testaamatta: Spis, Atelje Finne, Juuri (illallisen merkeissä), Pure Bistro (illallisen merkeissä), Kosmos, Emo, Aito, Solna
Paras etninen ravintola: Farang
Etniset parempaan syömiseen ja illanviettoon soveltuvat ravintolat ovat lisääntyneet muutamassa vuodessa kuin sienet sateella, eivätkä vähiten kiitos Tomi Björckin kolmen samalla konseptilla toimivan paikan. Tunnelmansa ansiosta suosikkini on Farang.
Erinomaisia vaihtoehtoja: Gaijin, Hoku, Boulevard Social, Yume (vähän hotelliravintolamainen kyllä)
Pettymys: Lemon Grass - myönnetään, tämä ei ole vertailukelpoinen muihin ravintoloihin verrattuna, mutta ottaen huomioon "Lemon Grass on stadin paras thaikkupaikka"-hehkutukset, todettakoon ravintolan maineessa olevan hirmuinen Kallio-lisä. Toisin sanoen, LG:n vuoksi ei kannata Kolmannelle Linjalle vaivautua, mutta jos suunnalla jo on, ravintolasta saa perushyvää thaimaalaista.
Testaamatta: Patrona
Paras japanilainen ravintola: ei nimetty
Vielä
en ole Helsingissä täydelliseen japanilaiseen ravintolaan päässyt.
Lähimmäs ovat päässeet Umeshu ja Tokyo 55, molemmat Töölössä. Keskustassa vaihtoehtoni on Sushibar+Wine ketju, jossa saa tosin varautua melkoisen kylmään palveluun.
Testaamatta: Hoshito, Wagucoro, Koto - varsinkin ensimmäisen pitäisi olla huhujen mukaan mahtava kokemus
Paras perinteinen kortteliravintola: Sea Horse
Sipulipihvi, silakat ja lihapullat maistuvat ravintola Seahorsessa, eli tuttavallisemmin Sikalassa. Loistava paikka kosteahkoon illanviettoon ystävien kanssa.
Erinomaisia vaihtoehtoja: Kolme Kruunua, Cella, Elite (historian ja tunnelman vuoksi, ei hinta-laatu-suhteeltaan)
Pettymyksiä: Weeruska ja Juttutupa - nämä ovat onnistuneet pettämään useammankin kerran laaduttomalla ruoalla ja hitaalla palvelulla (Weeruska)
Testaamatta: Wellamo, Salve
Paras venäläisravintola: Saslik
Myönnetään, en ole Helsingin muissa venäläisravintoloissa syönyt, mutta Saslikin ruoka ja tunnelma olivat kyllä erinomaista. Suosittelen lämpimästi kabinetin varaamista, Iivanan miekka ja vodkasnapsit omassa rauhassa ovat mainio tapa käynnistää vauhdikkaampi ilta isolla kaveriporukalla.
Testaamatta: Kasakka
P.S. Seuraavassa postauksessa kerron, mistä Stadin parasta purilaista ja pizzaa voi etsiä...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti